Uusi kirjani / My new book

 

Monen vuoden työ on paketissa: uusi kirjani harhaoppisuudesta ja inkvisitiosta myöhäiskeskiajan Saksassa on tilattavissa kustantajan sivuilla!

Päähenkilönä on eräs keskiajan tärkeimpiä inkvisiittoreita Petrus Zwicker, joka tuomitsi ja käännytti tuhansia valdesilaisia vuoden 1400 molemmin puolin. Kirjassa Zwickerin ja hänen avustajiensa johtamat oikeudenkäynnit ja harhaoppisuutta vastaan kirjoitetut teokset asettuvat osaksi aikakauden suurta kriisiä: lännen kirkon skismaa.

Now it is official, my book on heresy and inquisition in late medieval Germany is soon out. You can order it at the publisher’s home page.

The main character in the book is Petrus Zwicker, and it is the first major survey on this significant figure in repression of heresy. Zwicker condemned and converted thousands of Waldensians around the year 1400. In the book, the inquisitions led by Zwicker and his commissaries, as well as texts they wrote against Waldensians, are set in the big picture of the Great Western Schism and the crisis of the Church.