Konklaavipäiväkirjat vol 2

Lyhyt päivitys tilanteeseen. Kuten kaikki ennakoivat, ensimmäinen savu oli mustaa. Tosin sekin antoi odottaa itseään, eikä aikaa voinut tappaa mitenkään miellyttävässä säässä. Rakeita ei sentään tullut, mutta jossain määrin vettä vihmoi koko illan.

Sieltä se savupiippu pylväiden välistä pilkistää
Sieltä se savupiippu pylväiden välistä pilkistää

Tänään aamu kirkastuu huomattavasti miellyttävämmässä säässä – tosin niin eilinenkin. Konklaavin on määrä siirtyä normaaliin päiväjärjestykseen. Yhteensä neljä äänestyskierrosta. Tuloksettoman äänestyksen laput poltetaan aamu- ja iltapäivän päätteeksi n. klo 12 ja 19 paikallista aikaa. Jos aamu- tai iltapäivän ensimmäinen kierros tuottaa tuloksen, voi valkoista savua kärkkyä klo 10.30-11 tai 17.30-18 välillä. Aikataulu löytyy hyvin tiivistettynä ainakin Spiegelin sivuilta.

Kaikki spekuloivat, mutta kukaan, joka äänestyksistä mitään tietää, ei anna haastatteluja. Perinteisestikin tiukan vaitiolovelvollisuuden määräyksiä on itse asiassa kiristetty. Uuden, Benediktus XVI:n ennen eroaan vahvistaman käytännön mukaan salaisuuslupauksen rikkomisesta seuraa automaattinen ekskommunikaatio. Tweettien ja statuspäivityksien puutteessa vahdataan nyt savua ja kirkonkelloja. Itse ajattelin mennä Vatikaanin kirjastoon, eiköhän sinne kuule, jos uusi pomo valitaan kesken päivän.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s