To Leeds!

It’s again time for a medievalist pilgrimage. Leeds International Medieval Congress starts tomorrow and lasts till Thursday. This is my third time, and I have to say I’m very much looking forward to see friends from the past two years. Some of these friends have managed to create a whole set of sessions on medieval heresy: “Goodbye to heretics?” Wednesday is a heresy day, starting in the morning session and ending with a round table discussion.  The most obstinate of us continue even on Thursday. Qui ambulat in luce, qui in tenebris?

Leedsissä vuosittain järjestettävä keskiajantutkimuksen konferenssi on jälleen ovella. Huomisesta torstaihin noin 1500 tutkijaa ja opiskelijaa kokoontuu Leedsiin. Akateemisen annin lisäksi odotan kovasti vanhojen tuttujen näkemistä. Muutamien kollegoiden kanssa olemme saaneet kasaan koko joukon harhaoppisuutta ja inkvisitiota käsitteleviä sessiota. Keskiviikko kuuluu kerettiläisille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s