Harhaoppi hengen sairautena

Kun kirjoittaa pääosin englanniksi, on erittäin virkistävää käyttää välillä äidinkieltään. Kirjoitin viime kesän Keskiaikaisilla markkinoilla pidetyn esitelmän pohjalta lyhyen artikkelin, joka julkaistiin tänään Ennen ja nyt -verkkolehdessä. Aiheena on sairaus- ja tartuntametaforien käyttö keskiajan kerettiläisiä vastaan, eräänlainen oman aikansa vihapuhe.

Pestis heresis – harhaoppi, rutto ja hengen sairaus

Kannattaa muutenkin tutustua tuohon lehteen, jossa on niin pitkiä referoituja tiedeartikkeleita kuin lyhyempiä katsauksia. Lehti on kokonaisuudessaan avoin ja ilmainen, ja ns. avoin tiede ja open access ovat nyt kovassa huudossa, kuten edellisestä blogikirjoituksestani käy ilmi. Kun touhutaan uutta, on hyvä muistaa olemassaolevat välineet, eikä keksiä kaikkea uudelleen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s