Yliopiston ei pidä kaunis oleman

Tänään sain viimein aikaiseksi käydä kokeilemassa naapurikaupungin Düsseldorfin yliopiston kirjaston. Hyvät kokoelmat, kirjastokortti järjestyi viidessä minuutissa, netti toimi. Työskentelyn suhteen ei mitään pahaa sanottavaa, tulen varmasti istumaan siellä monta tuntia kuluvan vuoden aikana.

Myös arkkitehtuuri teki vaikutuksen. Toistaiseksi jokainen saksalainen yliopisto, jossa olen vieraillut, on yrittänyt nokittaa edelliset kokemukset betonin määrässä, opasteiden vaikeaselkoisuudessa ja yleisessä rumuudessa. Ilmeisesti tyylikäs yliopisto jotenkin loukkaisi tieteen asiallisuutta ja vakavuutta.

Düsseldorfin kampuksella tuli Turussa opiskelleelle tavallaan kotoisa olo. Jotenkin kampuksen rakenne, opasteet ja värimaailma muistuttivat Ylioppilaskylää. Vähän isompana, vaikeaselkoisempana ja betonisempana. Ikään kuin Yo-kylän keskellä olisi Juslenia kavereineen.

SAMSUNG SAMSUNG

Numerointijärjestelmällä varmaan on oma sisäinen logiikkansa, mutta kun yritin löytää humanistista kirjastoa ohjeilla “Zugang über Gebäude 23.21.03” olo oli epätoivoisempi kuin ensimmäisenä opiskelusyksynä bileitä Inspehtorinkadun varrelta etsiessä.

SAMSUNG SAMSUNG

Lopussa kiitos kuitenkin seisoi:

SAMSUNG

(About German university architecture. No hard feelings, mostly they aren’t so beautiful in Finland either)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s